torstai 31. toukokuuta 2012

Vihreää lasia





Viimeisin pullo-ostokseni kirpparilta päätyi terassin pöydälle (katso aiemmat pullo-ostokseni täältä). Olisin halunnut sen upean ison pullon Tingsbodenista, jos muistat vanhoista postauksistani (katso kuva täältä), Se jäi mua vähän harmittamaan. Pitäis varmaan käydä katsomassa jos se vielä olisi myynnissä.

Mulla on muuten tapana järjestellä sisustuslehdet vuodenajan mukaan, kesänkaipuussa kaivan esiin pinot menneiden vuosien kesänumeroita, syksyllä ne ihanat syyslehdet ja talvella otan jo hyvissä ajoin valmiiksi joulunajan teemanumerot. Ja uusia lehtiä tulee tietenkin tilattua ja ostettua, vaikkei niitä koskaan ehdi arkikiireissä lukemaan kannesta kanteen yhdellä istumalla.

Huomenna on jo kesäkuu, ja meillä viimeinen lähiviikko sisustusartesaaniopintoja menossa ennen kesätaukoa. Syksyllä palaankin sitten kolmen vuoden tauon jälkeen virkatehtäviini ammattiopistolle erityisopeksi, mutta sisustusopinnot ja -työt jatkuvat siitä huolimatta!

Onko sulla jo kesäsuunnitelmia? 
Vinkkaa mulle hyviä sisustuskauppoja tai kirppareita omalta paikkakunnaltasi, 
sillä meillä on taas luvassa varmaan perinteinen autoreissu kesällä jonnekin päin Suomea.
Riikka


I luv my latest old bottle from flea market (other old bottle related posts, click here!). I have a habit of arranging my interior design magazines by season, so I have piles of old summer, spring, autumn and Christmas issues ready to be enjoyed when the season changes.

Summer is officially here, says the calender. In autumn I will be getting back to my old job, I hold an office as a special education teacher in a vocational school. The last three years I have been a homemaker, busy raising our now three year old son and studying interior design, which I'm also planning to continue in the autumn.



keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Työkalupakki




Kukkapenkki kuljetettavaksi.

Garden to go in an old wooden tool box.

tiistai 29. toukokuuta 2012

Räsymatto





Joskus kirppikseltä ei löydy pitkään aikaan mitään, mutta sitten taas joskus sieltä löytää kaiken etsimänsä, niinkuin nyt tämän terassiprojektimme aikana. Hyvään kotiin pääsivät tällä kertaa räsymatto ja työkalupakki, sekä juuttikankaiset tyynyt, vanerinen laatikko ja vihreä pullo, joista kuvia myöhemmin. Täytyypä kokeilla kuinka tuo räsymatto toimii ulkona terassin ovimattona, onneksi se on pienen katoksen alla pahimmilta sateilta.

Sometimes, for weeks I don´t find anything at flea markets, but lately I have been lucky and found just the things I have been dreaming of to decorate our new terrace, for example this old wooden tool box and a rag rug. I have to see if it's a good idea to have the rag rug on the terrace as a doormat.


Kaaos








Voitte varmaan kuvitella millainen kaaos meidän pihalla on ollut viimeviikot, koko pihaa ympäröivät korkeat lauta-aidat on kaadettu uusien tieltä, ne olivatkin jo ihan lahot ja kallellaan, ja uusia terasseja on rakennettu keittiön päätyyn ja saunalle. Maata ja kiviä on kaivettu kärrytolkulla terassien perustuksista, yksi puu kaadettu, jotta uusi aita ei menisi mutkille, ja vanhoja pihalaattoja on pelastettu uuden terassin alta. Kauniita kuvia kaaoksesta, joka onneksi on jo saatu siivottua.

Chaos, that's been the theme in our garden for the past weeks. We have been building two new terraces and a new fence to replace the old rotten one, so you can imagine in what state our garden has been lately. Luckily, the chaos is all gone now leaving just beautiful snapshots behind.


sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Terassikauden avajaiset




Aurinko helli tänä viikonloppuna varmaakin koko Suomea, oletko nauttinut terassikeleistä?

Täällä ollaan nautittu koko päivä meidän ihkauudesta terassista! Tämän (ja muutaman muun projektin) takia mulla on viimeviikolla ollut kiirettä, mutta sehän on vaan hyvä asia. Kiirettä pitää, mutta niin pitääkin! Terassi saatiin eilen näin valmiiksi, juuri sopivasti sunnuntaiaamun aamukahvia ajatellen.

Joten tänään me ollaan oltu ihan koko päivä ulkona aamukahdeksasta iltakahdeksaan, terassilla syötiin aamupala, lounas, välipala ja ruoka, siinä leikittiin ja luettiin lehtiä, ja vielä illalla meidän terassikausi avattiin hauskasti kun mieheni veljien perheet tulivat meille jäätelölle ja kahville.

Ensi viikko meneekin sitten sisustusartesaaniopintojen merkeissä, mutta lupaan laittaa lisää terassitunnelmia.
Mukavaa viikonalkua!
Riikka


I have noticed that so many of you, dear readers, are probably not so familiar with our lovely Finnish language, so from now on I promise to write a brief summary in English, too. We have been busy for the last week with our bran-new terrace. Today it was sunny and warm here in Ostrobothnia, Finland, so our family (and relatives) spent the whole day outside enjoying the terrace living.

perjantai 25. toukokuuta 2012

Kesäkattaus






keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Huvilakesän tunnelmia








Ekotuolit

Photo by Kipparin Morsian


Viimekesän loma-asuntomessuilla (mökkimessuilla) Mäntyharjulla ja Kokkolan asuntomessuilla oli kaupan näitä kuvan Ekotuoleja. Ne ovat paitsi tyylikkään näköisiä myös erittäin mukavia istua sekä vielä ekologisiakin kaupan päälle.

Päätimme jo viimekesänä tuolit huvilalle hankkia, mutta se jäi sitten syystä tai toisesta tekemättä. Meille on tulossa huvilalle kuvaa vastaava laituri muutaman viikon sisällä, joten nyt on aika laittaa Ekotuolit tilaukseen, jotta pääsee nauttimaan laineiden liplatuksesta. Meillä oli viimekesänä itsetehty laituri, mutta jäät rikkoivat sen, joten toivotaan että järeämpi laituri kestäisi kovissa meriolosuhteissa.

Riikka


PS. Jos pidät kauniista ruokakuvista, kannattaa katsoa Kipparin Morsiammen blogi, pääset sivuille tästä!

tiistai 22. toukokuuta 2012

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3697358/sisustus-inredning-interior-design?claim=mq5xzrfbtfr">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

maanantai 21. toukokuuta 2012

Taloprojekti


Vanhemmillani on taloprojekti meneillään. Olen mielenkiinnolla seurannut, millaista on talon rakentaminen avaimet käteen -periaatteella, sellaista kun emme ole itse kokeneet. Muurametalojen rakennusurakka on edennyt hyvin aikataulussa ja ongelmitta. 

Onko sinulla kokemuksia siitä, kuinka paljon työtä avaimet käteen -rakennuttamisessa tulee itselle?



Talo on Muurametalojen Perinteinen Kaijansaari T-106-3.
Perusmallin 106m2 on lisätty 10,7m2 varastohuone kodinhoitohuoneen yhteyteen ja autokatos. 
Ulkovuorauksen panelointia on myös muutettu Perinteinen -mallista, se on Ajassa -mallistosta.



TAPETTIVALINTOJA

Ehdotin vanhemmilleni sisustuksen kantavaksi teemaksi "Luontoa sisälle", he kun ovat molemmat luonto- ja ulkoilmaihmisiä. He pitivät ajatuksesta ja siitä lähdimme liikkeelle. Muurametalojen tapettivalikoimasta päämakuuhuoneen tapetiksi valikoitui Decoraman tapetti hennolla kuviolla (saakohan kuvasta mitään selvää?)
    







Muurametalojen tapettimallistoista löytyivät myös pienten makuuhuoneiden tapetit, sekä eläväpintainen vaaleanharmaa tapetti, Decoraman 84029, jossa ei ole kuviota, ja sitä käytettiin olohuoneessa ja keittiössä yhtenäisyyden luomiseksi.

Loput luontoaiheiset tapetit löytyivät sitten muualta. Eteisen "pääseinän" tapetiksi valikoitui Esplanad-malliston lehtiaiheinen tapetti (tässä on lähikuvaa):




ja kodinhoitohuoneeseen valittiin koivikkoa, tämä on isäni suuri suosikki eli Duron Essens Karelia -tapetti:




Tapetikuvat:
Eco Decorama 84007 /farghemma.se
Duro Esplanad 272-04 / kodinterra.fi
Duro Essens Karelia 286-01 /studiodecor.fi


Muurametaloilla on hyvä palvelu sisustamisen avuksi, sillä he antavat kahdeksi tunniksi käyttöösi sisustussuunnittelija Johanna Salmisen. Johannahan on nainen Hanna`s -brändin takana, joka sai alkunsa valokuvakehyksistä ja laajeni kokonaisvaltaiseksi sisustuskonseptiksi.

Oli hyvä kokemus ammatillisesti päästä seuraamaan ja osallistumaan Johannan antamaan sisustusneuvontaan äitini kanssa. Johanna ohjasi napakalla otteella pintamateriaalien suunnittelupalaveria ja hänellä oli omaa näkemystä, mutta hän kuunteli kuitenkin hienosti asiakkaan mieltymyksiä ja mielipiteitä. Olin mukana täysin kuunteluoppilaana, enkä tuonut alussa mitenkään esiin omaa sisustustaustaani, sillä halusin Johannalle täyden työrauhan ja vanhemmilleni lisäedun hänen näkemyksestään ja ideoistaan. 


Mielestäni talon kaikista pintamateriaalivalinnoista tuli onnistuneet. 
Lupaan kuvia tästäkin projektista myöhemmin sisustuksen edetessä!
Riikka



sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Wanhan tawaran puoti Tingsboden



Photos by Riikka

Muistatko, kun kerroin löytäneeni 8tien varrelta Kruunupyyn kohdalta inspiroivan antiikkiliikkeen, Tawarapuoti Tingsbodenin? 
(Jos et ole ehtinyt lukea aiempia juttujani aiheesta, klikkaa sivupalkin Tag Cloud'ista "Tingsboden", niin saat samalla kertaa kootusti kaikki jutut, jotka liittyvät aiheeseen.)




Tapasin perjantaina ystäväni Annen kirpparilla (ja sain palautetta blogistani, KIITOS Anne!). Hän sanoi miettineensä monet kerrat että pitäisi painaa jarrua sen 8tien Antiikkia -kyltin kohdalla. Tässä sulle Anne, ja teille muillekin tunnelmia Tingsbodenista. Kannattaa painaa jarrua tai tulla kauempaakin, ihan jo atmosfäärin takia jos tykkää vanhoista taloista!














Tawarapuoti Tingsboden on näin viikonloppuisin auki, jos et ollut jo muuta tälle sunnuntaille suunnitellut.

Mukavaa sunnuntaita sinnekin!
Riikka

lauantai 19. toukokuuta 2012

Kompostin kaunotar ja muita puutarhakertomuksia

Vastaan nyt blogini ihka ensimmäiseen lukijakysymykseen/aihepyyntöön ja kerron lisää puutarhastamme ja sen hoidosta (tai tällä kertaa itseasiassa sen hoitamattomuudesta).



Cottage garden-haaveistani huolimatta puutarhaamme sopii kyllä tällä hetkellä parhaiten viimeviikolla Pietarsaaren Sunds -puutarhamyymälästä löytämäni rikkaruohoa -kyltti.




Ja tässä kuvaa kompostin kauneimmasta Tuijasta, olin sen sinne haudannut talvehtimaan pikkuruukusta, kun en muuta paikkaa keksinyt maan ollessa jo jäässä viime syksynä (joo, olin taas puutarhanhoidossani hieman myöhässä, ei mennyt niinkuin Strömsöössä).





Mutta paras aloittelevan puutarhurin tuurini kävi sitten murattien kanssa: Kannoimme nämä isot ruukut mieheni kanssa sormet kohmeessa pakkasilta turvaan meidän ulkorakennuksen nikkarinhuoneeseen, jossa on lämpöä talvisinkin muutama aste. Ajattelin odottaa, että ruukkujen multa sulaisi hieman, jotta saisin syysistutuksiksi laittamani kanervat ja kesästä ruukkuun jääneet muratit irti ja pois kompostiin.

Mutta minähän autuaasti unohdin koko asian ja ruukut jäivät oman onnensa nojaan talveksi nikkarinhuoneeseen, joka toimi viimetalven pelkkänä romuvarastona, sitä kun ei olla ehditty vielä laittaa kuntoon. Keväällä minua odotti iloinen yllätys oven avatessani, kun laiminlyödyt muratit olivatkin viihtyneet hostellissaan ilman vettä ja kukoistivat vihreinä ja hyvinvoivina. Silloin mä nauroin yksin ääneen tätä laiskan puutarhurin onnea!

Yhtä rentoa ja onnekasta viikonloppua sinnekin!
Riikka

Kukkia Sinulle!





Tässä kukkia Sinulle, lukijani!
Aivan uskomatonta että teitä on kertynyt muutamassa kuukaudessa jo noin paljon, tänään mentiin numerossa 1550. Kiitos! 

Blogia on hauskaa tehdä (alun teknisten hankaluuksien jälkeen), 
mutta vielä hauskempaa nyt kun Sinäkin olet mukana!
Riikka


PS. Kuvan lasten pinnatuolit olivat löytö viimekesän Juthbackan markkinoilta. Ihana vanha papparainen myi ne peräkärrystään kahdella kympillä. Oli kirjoittanut hinnan kuulakärkikynällä tuolin pintaan, enkä ole vieläkään hennonut hataraa tekstiä niistä pois pyyhkiä.


perjantai 18. toukokuuta 2012

Hyvä Suomi!

Täällä meillä ollaan jääkiekkohullua kansaa ja tänään huudettiin koko perhe täysillä HYVÄ SUOMI, kun peliä oli enää 8 sekunttia jäljellä!! Mahtavaa!!

Meillä oli muutama viikko sitten meidän 3veen synttärit ja kakuksi leivoin jääkiekkomailan, MM-kisahengessä, kuinkas muuten!





Huomaan, että kattaus ei näytä kuvassa kovin harkitulta ja juhlalliselta, mutta postaan kuvan silti, ei taas mennyt niinkuin Strömsöössä!

Kakku oli auton takakontissa viileässä juhlien alkuun asti, kun se ei muualle mahtunut. Laitoin tarjoilualustaksi styrox-levyn, jonka päällystin ensin elmukelmulla ja sitten foliolla. Marsipaanipäällys kauliutui jo ihan hyvin (sitä ollaan nimittäin muutamat synttärit jo harjoiteltu, välillä itkua vääntäen), mutta toi sokerimassa oli uutta mulle, joten valkoisesta "teipistä" tuli kiireessä vähän paksua ja epätasaista.

Meidän 3vee sai joulupukilta tuon kypärän lahjaksi, ja se on ollut joka ilta käytössä, kun meidän pieni luistelee eli juoksee hiki päässä ympäri huushollia ja tekee MAALIN, HURRAA!! Onneksi meillä on vanhat, jo valmiiksi kuluneet lautalattiat, niin ei haittaa vaikka mailan kanssa heilutaankin sisätiloissa.

Kiekko saatiin rekvisiitaksi 7v-serkkupojalta, hänkin on jo kovanluokan maalivahti. Lupasin suvulle tehdä samanlaisen kakun jos Suomi voittaa taas MM-kultaa, joten täällä kotikatsomossa jännätään Suomen menestystä ihan henkilökohtaisistakin syistä!



Vihertää

Photo by Riikka


Tein rautakaupan värilastuista taulun, kun halusin vähän vihreää sisustukseen. Tällä superhalvalla idealla voi vaihtaa huoneen väriläikkää vaikka joka viikko. Melkein jo vihertää hiirenkorvatkin ulkona, ainakin tällaisen sadepäivän jälkeen.

Meillä oli suunnitelmissa tälle vapaapäivälle ulkohommia puutarhassa, ja tietysti sitten sataa! Eikun kurakamat päälle koko poppoolle.

Miten sinä aiot viettää helatorstaita?
Riikka




keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kesätunnelmissa

Photo by livethemma.ikea.se


Meikäläinen on ollut tänään ihan kesätunnelmissa, kun lämpömittarin lukemat lähentelevät kahtakymmentä täällä Pohjanmaalla ja aurinko paistaa.

Ikean Livet hemma -blogissa tuli vastaan tällainen kesäinen kattaus, jossa mua tietysti kiinnosti noi juuttinaru -yksityiskohdat tuolien selkänojissa ja tuon etualalla olevan valkoisen tuolin jaloissa. Ja noi lippunauhat, sellaisia voisi värkätä huvilan terassin piristykseksi. Pääset Livet hemma -blogiin tästä!

Aika värikäs kokonaisuus toi pöytä, ehkä vähän liikaa tapahtumia mun makuun...
Mitäs tykkäät?


tiistai 15. toukokuuta 2012

Sisustaja työssään



Ombrelo, Seinäjoki


Tässä lupaamiani kuvia isosta sisustusprojektista, joka valmistui muutama viikko sitten.
Suunnittelin Ombrelo - yrityksen Seinäjoen toimitiloihin yhtenäisen ilmeen, ja sain asiakkaalta luvan kuvien julkaisemiseen.

Sisustussuunnitteluni piti sisällään väri- ja pintamateriaalisuunnitelmat, kaluste-, tekstiili- ja valaistussuunnitelmat, sekä projektin aluksi asiakkaan kanssa tiiviissä yhteistyössä tehdyn tilojen toiminnallisuuden ja käyttötarkoituksen suunnittelun.

Ombrelon tiloissa toimii kuntoutusalan yrittäjiä, kuten puhe-, musiikki- ja toimintaterapeutteja, sekä työnohjaajia, mikä asetti tilojen sisustussuunnitteluun haastetta. Tiloista haluttiin toiminnoiltaan monipuoliset, muunneltavat ja viihtyisät sekä lapsi- että aikuisasiakkaille.


ETEINEN


MUSIIKKIHUONE



TYÖNTEKIJÖIDEN SOSIAALITILAT




TOIMINTATERAPIAHUONE



WC-TILAT


KÄYTÄVÄ JA ODOTUSTILA





VÄLINEVARASTO JA TYÖHUONE



PUHETERAPIA JA TYÖNOHJAUS




Olimme asiakkaan kanssa molemmat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, ja
yhteistyö jatkuu tällä viikolla yrityksen Vaasan toimitiloihin.

Kuvia uudesta projektista luvassa myöhemmin!
Riikka 





sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hyvää äitienpäivää!

Bouquet by Sandra/Amalia
Photo by Riikka








lauantai 12. toukokuuta 2012

Kansallinen kirppispäivä



Tästä kansallisesta juhlapäivästä minäkin tykkään: kirppispäivä! Ei lippua salkoon päivän kunniaksi, vaan pöytä ulos talon eteen ja kaikki ylimääräinen roina myyntiin pihakirppiksellä. En kuitenkaan ollut tänä vuonna vielä ihan ajan tasalla tällaisesta kirppispäivästä, joten olin vuokrannut perinteisemmän kirppispöydän jo pari viikkoa sitten... mutta ehkä ensi vuonna omalla pihalla!

On kyllä mahtava fengshui, tai joku ihmeellinen voimaantumisen tunne, kun saa turhat kamat pois nurkista ja varaston laatikoista tilaa viemästä. Ja joku oikeasti ostaa näitä mulle turhia tavaroita! Vein myös SPR:lle vaatteita ja astioita, joten alkaa olla kevätsiivous suoritettu!


Puukansi ja kaunis fontti






Tuttuni kysyi kerran keräilenkö jotain. Vastasin enempää miettimättä että en, sillä mieleeni tuli lähinnä ne ihmiset, jotka täyttävät kirjahyllynsä posliinisilla pöllö-figuureilla. Mutta sitten muistui mieleeni, että keräilenhän mä puukantisia vanhoja "ruokatarvikeastioita", niitä pitäisi olla kolme kappaletta, mutta olen löytänyt vasta kaksi, Salt ja Mjöl. Tarjollahan niitä on kaikenlaisia, mutta kun olen tarkka siitä sarjani viimeisestä, sen tulisi olla valioyksilö. Olen toiveikas ensi kesän Juthbackan markkinoiden suhteen, sillä sieltä olen nuo aiemmatkin purkit löytänyt sopuhintaan. Juthbackan markkinat on Suomen suurin romu-, antiikki- ja rompetoritapahtuma, joka järjestetään aina ulkosalla Uudessakaarlepyyssä, tänä vuonna 17.-18. elokuuta.

Laitahan jo kesäkalenteriisi Juthbackan markkinat, niin nähdään siellä!
Riikka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...