torstai 27. syyskuuta 2012

Omppu








Nämä omppukuvat ovat viime syksyltä.

Pitsipöytäliinat ovat laitettu kaappiin, 
ja sisustustyylini on muutenkin suoraviivaistunut. 
Ehkä.

Päättele itse, sillä lupaan jatkossa postata enemmän kuvia meiltä kotoa.
Miten sun sisustustyylisi tai -makusi on muuttunut?


Viikonloppua odotellessa,
Riikka




Alakerran olohuoneen takka



Kun talomme rempattiin noin neljä vuotta sitten, päätimme että vanha takka sai jäädä. Mietimme kyllä sen vaihtamista hienompaan kaakeli- tai pönttöuuniin. Päädyimme kuitenkin rappaamaan pinnan ja päällystämään tasot tummanharmaalla kaakelilla, ja olen ollut tyytyväinen ratkaisuumme, se tuli ainaskin monta euroa halvemmaksi :) Takka lämmittää hyvin, siinä on Keddyn -tulipesä, joka oikein puskee lämmön huoneeseen.

Mulla on ollut sisustuksessa vihreä kausi, sinänsä yllättävää mulle, koska en ole aiemmin vihreästä välittänyt. Koristetaulut ovat ne Ikean isot kukkataulut. Vaihdoin ne kesäksi, mutta ehkä nyt syksyllä laitan taas perheen kuvat meidän hääpäivältä, ne ovat hieman talvisia tunnelmaltaan, sillä häät olivat uutena vuotena, kohta kolme vuotta sitten.







tiistai 25. syyskuuta 2012

Alakerran olohuone

Aurinkoista tiistaita! Kerrankin osui kohdikkain hetki ylimääräistä aikaa, aurinkoinen kuvaussää ja melko siisti alakerran olohuone. Siispä tässä vihdoinkin kuvia meiltä kotoa, en ole tainnut sisäkuvia postata montaakaan tämän puolen vuoden blogiurani aikana...


Tunnelma huoneessa on melko syksyinen, johtuen ruskeasta yleisväristä. SITS Howard -tuolit ovat Vepsäläiseltä, parhaat mahdolliset lukemiseen ja takkatulen edessä istumiseen. Muhkeakarvainen matto on Ikean Persby. Lapset loikoilevat matolla kuin kissat konsanaan. Paksu matto on käytännöllinen, sillä meidän vanhassa talossa alkuperäiset lautalattiat ovat vähän kylmät kovilla pakkasilla.



Koristetyynyjen päälliset toin Kööpenhaminan reissulta. Ne ovat tanskalaisen Bungalow 'n, Neem Grey. Ripustin saman sarjan keittiöpyyhkeet pitkien verhojen taakse kapaksi, toimii ilman ompelua :)




Näkymää työhuoneen suuntaan. Työhuone on ihan vaiheessa, sille tarttis tehdä jotain ja nopeasti! Suunnitelmia on, muttei aikaa niiden toteuttamiseen. Kuulostaako tutulta?? Tuon ison matka-arkun löysin Tingsbodenista. Lue aiemmin postaamani jututTingbodenista klikkaamalla tästä!


Viime vuonna ennen joulua valmistuneen yläkerran portaat tulivat alakerran olohuoneeseen. Ne saatiin hienosti sopimaan talon vanhaan tyyliin. Postaan jutun portaiden suunnittelusta ja tekemisestä myöhemmin syksyllä. Portaiden alle jäi lukunurkkaus ja lasten majakomero. Nahkanojatuoli oli löytö Vepsäläisen alesta viime keväältä, sopivan kulunut ja juuri oikean mallinen. Ja mulla on jo muutama idea lukuvaloksi tuohon nurkkaukseen.


Mutta nyt saa sisällä olo riittää ja lähdemme ulos kun on kerrankin upea syyspäivä!
Laitan lisää kuvia meiltä kunhan taas ehdin :)
Riikka


Arkisia asetelmia

On puhuttu blogien aiheuttamasta todellisuusharhasta. 

Siitä että kaikilla muilla olisi kodeissaan aina viimeisenpäälle siistiä ja vaatekaapit järjestyksessä, arkiruoat gourmet-tasoa ja kiiltäviä pöytäpintoja koristaisivat aina tuoreet kukat ja upeat pikkutarkasti asetellut keräilyesineet ja must have -trenditilpehööri. Varmasti jollakin kotonaan asiat ovat aina näin hienosti! 

Niitä muiden blogien hienoja asetelmia minä kadehdin. Meillä ne asetellut kamat eivät kauaa pysy paikoillaan jos ne ovat meidän 3veen käden ulottuvilla. Tai sitten me aikuiset keräämme kaikenmaailman irtosälää asetelmien harmoniaa häiritsemään. Meillä pöytäpinnat vetävät magneetin tavoin puoleensa leluja, kännyköitä, mainoslehtiä, satukirjoja ja niitä "ei saa hukata" ja "tarvitsen tätä kohta" -tavaroita. 

Olen jo luovuttanut pöytäpintojen siisteyden suhteen ja olen oppinut nautimaan näistä arkisista asetelmista, tässä meidän perheen todellisuutta edelliskesältä huvilalta, ei mitään blogiharhaa! Asetelmat à la meidän silloin 2vee :)







Pysyykö teillä sisustus paikoillaan??

Riikka :)


sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Sunnuntaiaamun croisantit

Sunnuntaiaamuihin kuuluvat croisantit eli koisat, kuten meidän 3vee niitä sanoo. 
Arkiaamujen kiireen vastapainoksi on mahtavaa istua aamupalalla rauhassa.








Lapset "leipovat" valmistaikinan ihan itse, Danerollesin taikirullassa on leikkausviivatkin valmiina.
 Uuniin n. 13-15 minuutiksi, ja sitten vaan herkuttelemaan karviaishillolla tai fammon mansikkahillolla, nam!

Danerolles -taikinan löydät perusruokakaupan kylmähyllystä. 

Ja ei, tämä ei ollut sponsattu mainos. Niitä mun blogista ei ainakaan vielä löydy. Mutta mietintään menee toi sponsori- ja yhteistyöjuttu, koska Blogger eli Blogspot.com juuri ilmoitti, että mun ilmainen kuvien tallennustila olisi lopussa jo puolen vuoden postailujen jälkeen, argh!
Pyytävät 2,90$/kk (melkein sama täkäläisillä pelimerkeillä) eli tuli harrastukselle hinta.
Aion tästä lähtien pienentää postattujen kuvien kokoa, jotta muistitila ei kuormitu,
toivottavasti ei haittaa, laittakaa palautetta, jos ei kuvista mitään näy :)

Kaikesta huolimatta, leppoisaa sunnuntaita!
Riikka


keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Lyhdyt

Illat pimenevät. Ruska raikastaa kohta luonnon värimaailman. Joko olet sytyttänyt kynttilöitä lyhtyihin?


Nro 1

Nro 2

Nro 3

Nro 4

Ylläkuvien lyhdyt ovat AmandaB:n mallistosta, kuvat otin Habitare -messuilta. Eli näitä voi kysellä liikkeistä, joilla on kyseisen merkin edustus.

Allapuolen lyhdyt löydät Destiny -liikkeestä, joita on kaksi, toinen Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla, missä minä pyörähdin viime viikonloppuna, ja toinen Porvoossa Jokikadulla. Laitan liikkeestä vielä lisää kuvia ja juttua myöhemmin.


Nro 5

Nro 6

Nro 7

Nro 8

Nro 9

Nro 10

Nro 11

Nro 12

Nro 13


Mistä lyhdystä sinä pidit eniten?

Which of these lanterns do you like best?

Terkuin,
Riikka :)


tiistai 18. syyskuuta 2012

Salonki / Habitare 2012

Habitare -messujen yhteydessä järjestetään myös antiikki - ja vintagemyyntimessut eli Salonki -tapahtuma.

Viime vuonna löysin jalkalampun, josta en ole tainnut postata vielä yhtään kuvaa aiemmin, täytyypä laittaa facebookiin kuvatwww.facebook.com/sisustusinredning. Huomasitko muuten, että lupasin yllätysarvonnan kaikkien syyskuun aikana facebookissa mukaan tulleiden kesken, joten käy ihmeessä tykkäämässä blogini fb-sivuilla!

Tässä tämänvuotista antia ihan muutamalla kuvapoiminnalla, nappasin näköjään erinäisiä kuvia tuoleista, vaikka tarjonta oli kyllä monipuolista:








Tänä vuonna mukaan lähti 
metallijalkainen jakkara ja Arabian Retikka -kahvikupit, 
kerron niistä lisää myöhemmin.

Iloista viikonalkua,
Riikka 


sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Habitare 2012

TRASH HOTEL - Inspiraatiokuvia


Lampunvarjostimeen voi kerätä pikkuesineet kollaasiksi
Napeista voi tehdä oman 3D-tapetin


Kukka-amppleista valaisimia?

Sängynpääty letittämällä

Putkista naulakko

Vanhoista vöistä istuimeksi

Henkarit 

Vanhat pitsipöytäliinat lakanoiden koristeeksi

Haravanaulakko

Mappivalaisin

Ovesta pöydäksi

Maailmanmatkaajalle

Tiski vanhoista ovista ja höyläpenkistä

Nurkat käyttöön



Inspiroivaa sunnuntaita toivotellen,
Riikka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...